MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Bescheidenheid, Kohl, Jilbabs en Allah.

Vraag:

Is het toegestaan voor vrouwen om kohl/antimonium aan te brengen op de oogleden, omdat het van de Sunnah is en ook gunstig, zelfs wanneer zij vaak in het openbaar komen?


Antwoord:

Als zij het zo kunnen aanbrengen dat het geen overdreven aandacht trekt, en het niet leidt tot mensen (moslim of geen moslim) die bovenmatig naar hen kijken, dan zou het toegestaan zijn. Het is beter om het in het openbaar dit te vermijden, zeker bij jongere vrouwen vanwege de bovengenoemde overwegingen.
Zou het verkeerd zijn voor een zuster die een jilbab/abaya droeg voor een tijd om weer terug te gaan naar andere type kleding, zoals Pakistaanse kleding of jurken en topjes, gezien dat ze los zitten en bedekt zijn?
Het is toegestaan om dat te doen, maar jilbabs worden beschouwd als superieur, omdat deze losser en meer bescheiden zijn dan de meeste andere typen kleding. Bovenal moet een ieder bescheidenheid ontwikkelen in het hart, wat zich onvermijdelijk zal manifesteren in de gedragingen van een persoon. Het geldt voor alle gelovigen, man én vrouw. Het is de ultieme bescheidenheid richting Allah (de Meest Verhevene), om schaamte te voelen zelfs als iemand overweegt om iets te doen dat Allah verminacht.
Walaikum assalam,
Shaykh Faraz Rabbani
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2010/11/12/modesty-kohl-jilbabs-and-allah/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram