MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Hoe dien ik om te gaan met mijn seksuele begeertes als ik niet wil trouwen?

Vraag:

Assalaamu alaykum,
Als vrouw zijnde heb ik zeer sterke begeertes. Ik ben echter helemaal niet geïnteresseerd in trouwen. Ik wil niet dat mijn hart wordt gebroken en ik denk niet dat ik de kwaliteiten van een goede vrouw bezit. Ik heb geprobeerd mijn begeerten te verminderen door te vasten en te sporten, maar dit werkte niet. Wat zou ik kunnen doen?


Antwoord:

Assalamu alaykum wa rahmatullahi wa barakatuh,
Lieve zuster,
Ik hoop dat dit je in goede staat bereikt. Vergeef me alsjeblieft voor de vertraging.
Vanuit juridisch oogpunt is het toegestaan jezelf te schaden, indien je dat zou willen, maar niet een andere persoon. Indien je vreest alleen de persoon met wie je zult trouwen te schaden, dan heb je gelijk. Het is dan beter voor jou om niet te trouwen. Moge Allah je belonen voor het feit dat je dit inzicht hebt, ondanks je enorme test.
Heb je al gezocht naar holistische hulp? Is er misschien een natuurgeneeskundige, een voedingsdeskundige, een homeopaat, een traditionele dokter of iemand anders die je zou kunnen spreken over deze begeertes? Misschien zit er iets in je voedingspatroon dat je zou moeten aanpassen of een soort energetische/hormonale onbalans die moet worden behandeld.
Vergeef me alsjeblieft voor mijn botheid, maar ben je seksueel of emotioneel misbruikt in je verleden? Dit zou een belangrijke factor kunnen zijn. Raadpleeg een adviseur die gespecialiseerd is in trauma en zich inzet voor herstel. Zie ook ‘’Purify your Gaze’’, een veilige ruimte voor moslims die verslaafd zijn aan seks en pornografie.
Vanuit spiritueel oogpunt; sta alsjeblieft op in het laatste derde deel van de nacht (al is het maar 15 minuten voordat Fajr ingaat) en verricht Salaat al hadja. Vraag Allah om genezing, om geduld en om tevredenheid met Zijn decreet.
Ik hoop dat er een oplossing voor je is. Blijf alsjeblieft in contact.
Wassalaam,
[Ustadha] Raidah Shah Idil
Gecontroleerd en goedgekeurd door Shaykh Faraz Rabbani
Bron: http://seekershub.org/ans-blog/2017/04/01/how-can-i-deal-with-my-sexual-urges-if-i-dont-want-to-marry/
Raadpleeg eventueel ook de andere vragen en antwoorden.
 

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram