MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Ik ben verliefd geworden op een meisje die niet moslim is. Wat moet ik doen?

Vraag:

Assalam alaykum,
Ik bekeerde tot de islam toen ik 12 was en ik ben nu 17. Helaas ben ik verliefd geworden op een meisje die niet moslim is. Wat moet ik doen?


Antwoord:

Assalam alaykum wa rahmat Allah wa barakatuh,
Ik hoop dat dit jou goed zal bereiken. Moge Allah je belonen door contact met ons op te zoeken.

Akhirah

Allah houd van je, geliefde vraagsteller, en Hij wilt alleen het goede voor jou. Reflecteer over waarom Allah buitenechtelijke relaties heeft verboden. De Sharia is er om jouw welzijn in deze wereld en in de volgende wereld te beschermen. Verlies alsjeblieft niet het doel hiervan.
Wanneer je jong bent is het moeilijk om lange termijn na te denken. Bovendien heb je niet de begeleiding van moslim ouders. Zijn er moslims in je nabijheid met wie je vrienden kan worden? Het is zeer belangrijk dat je de steun hebt van moslims die de dezelfde gedachtegoed hebben.

Huwelijk

Het is overgeleverd van van Ibn Abbas dat de Boodschapper van Allah ﷺ zei: “er is niks zoals het huwelijk, voor 2 die van elkaar houden” [Sunan Ibn Majah]
Alleen door middel van huwelijk kan je een relatie hebben met een vrouw die toegestaan is. Dit is moeilijk om te bevatten wanneer je nog jong bent en niet klaar voor het huwelijk. Geef je zelf de tijd om volwassen te worden en om de verantwoordelijkheden van het huwelijk te begrijpen. Ik raad je aan om je zelf te bewaren voor je vrouw. Intimiteit met je vrouw is iets waarvoor je beloond zult worden omdat de huwelijk een heilig contract is. Maar een relatie met een vriendin zorgt voor de ontevredenheid van Allah en het zal je niet langdurige geluk schenken.

Opoffering

“Maar wie zichzelf aan Allah heeft overgegeven en een weldoener is heeft inderdaad een sterke heft in handen. En bij Allah rust het einde van alle dingen.” [31:22, wno] Denk na over de grote beloning die je krijgt wanneer je je lusten opgeeft omwille van Allah. Vertrouw erop dat Hij je niet teleur zal stellen. Ik raad je aan om afstand te nemen van deze jonge vrouw en je relatie te
beëindigen. Zelfs als je haar niet formeel heb gevraagd om je vriendin te zijn ben je al verliefd op haar.

Voeding voor de ziel

Verzacht je hart met de recitatie van de Quran, vasten, oprechte dua en toon regelmatig berouw. Moge Allah je zegenen met de moed om te doen wat Hem tevredenstelt en moge Hij je zegenen met een hart dat verlangt naar Zijn Tevredenheid.
Wassalam,
[Ustadha] Raidah Shah Idil
Nagekeken & goedgekeurd door Shaykh Faraz Rabbani
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2017/04/08/i-have-fallen-in-love-with-a-non-muslim-girl-what-do-i-do/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram