MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Ik wil jong trouwen, maar hoe moet ik dat doen in een niet-moslimland?

Vraag:

Ik ben maar 15 jaar en wil jong trouwen met een oudere man. Ik heb geprobeerd hier niet aan te denken, echter lukt dit mij niet. Mijn familie is niet-moslim, dus zij zouden dit niet begrijpen. Hoe kan dit ooit plaatsvinden in een niet-moslimland? Mocht ik een man ontmoeten, kunnen we dan trouwen wanneer ik ouder ben?*


Antwoord:

Assalamu alaykum wa rahmatullahi wa barakatuh,
Ik bid dat dit je in goede gezondheid vindt. Beste zuster, moge Allah jou zegenen met een rechtvaardige en liefhebbende echtgenoot op de best mogelijk plaats en tijd voor jou. Waarlijk, niks is moeilijk met de hulp van Allah.

Jong huwelijk

Allah’s Boodschapper ﷺ heeft gezegd:

"O jonge mensen! Degenen onder jullie die kunnen trouwen, moeten trouwen, omdat het helpt om zijn blik neer te slaan en zijn kuisheid te bewaren (dit is om hem van illegale seksuele betrekkingen te vrijwaren), en wie niet in staat is om te trouwen moet vasten, aangezien vasten zijn seksuele kracht vermindert.” (Bukhari)

Trouwen op een jonge leeftijd is gezond en aangemoedigd in Islam, zolang het maar verantwoordelijk, volwassen genoeg is en gesteund worden door hun families. Echter, 15 is een erg jonge leeftijd, dus geef jezelf nog de tijd alvorens je een definitieve beslissing gaat nemen.

Intentie

Zodra de registratie weer open is, volg Islamic Marriage: Guidance for Successful Marriage and Married Life. <http://seekershub.org/home/courses/GEN180> Je moet de Fiqh regels van het huwelijk kennen alvorens te gaan trouwen. Kennis hebben van je plichten alvorens je het huwelijkscontract binnentreedt, zal je een hoop leed besparen in sha Allah.
Bovendien, stel jezelf ook de vraag waarom je jong wilt gaan trouwen. Ben je eenzaam? Heb je het gevoel dat het huwelijk je zal helpen? Het geschenk van een goed echtgenoot zal je op veel, veel manieren helpen, echter zelfs de beste huwelijken kennen ups en downs.

Support

Op jonge leeftijd op zoek zijn naar een echtgenoot brengt jou in een risicopositie waarbij de oudere man er voordeel uit kan halen. Jou emotionele, spirituele en fysieke veiligheid is ontzettend belangrijk. Doordat je geen steun geniet van je familie, maak ik me zorgen dat je het risico loopt om onder druk een beslissing te nemen. Heb je een betrouwbare moslimfamilie waar jij kan rekenen op hen bemiddeling?

Lokale geleerde

Gelieve op zoek te gaan naar een bekende lokale geleerde die betrouwbaar en mededogend is. Ga niet trouwen zonder zijn/haar goedkeuring en betrokkenheid. Als bekeerling naar Islam, is het cruciaal voor jou om gesteund te worden door betrouwbare gemeenschap leden, aangezien jezelf geen steun geniet van je familie.
Ik heb gehoord over onverkwikkelijke karakters die jonge bekeerde vrouwen benaderen om in geheim hun tweede vrouw te zijn. Dit is onwaardig en niet passend bij een vrouw van eer. Om raadvragen bij een lokale geleerde zal je in sha Allah beschermen tegen dit soort issues.

Voorzichtigheid

Gelieve met voorzichtigheid hiermee om te gaan en betrouwbare individuen in je nabije omgeving te houden. De beste manier vaak om een toekomstige echtgenoot te ontmoeten is op aanraden van betrouwbare geleerden, ouderen binnen de gemeenschap, gemeenschappelijke vrienden of via maatschappelijke/liefdadigheid evenementen.

Stappen

  1. Gelieve Salat al-Haja te verrichten en Allah te vragen om een echtgenoot die zowel Deen als een goed karakter heeft. Vertrouw erop dat Allah een goede echtgenoot naar jou zal sturen wanneer de tijd hiervoor rijp is, dus blijf geduldig en heb een goede mening over jou Barmhartige Heer.
  2. Zoek naar en vraag betrouwbare geleerden om raad, en laat ze weten dat je graag wilt gaan trouwen.
  3. Wanneer je je toekomstige echtgenoot ontmoet, verricht dan tot wel 7 keer Istikhara om zo te bepalen of je wel/niet moet gaan trouwen. Indien Allah het voor jou vergemakkelijkt, dan is dit een positief teken. Indien Hij het proces voorziet van vele obstakels, dan is dit een negatief teken.
  4. Ga niet in het geheim trouwen ongeacht hoe aantrekkelijk je toekomstige echtgenoot is. Ga niet trouwen zonder de zegeningen van betrouwbare geleerden.
  5. Blijf je niet-moslimfamilie met respect en mededogen behandelen. Indien zij er open voor staan, heb het dan met hen erover over hoe jij van plan bent te gaan trouwen. Indien zij hier niet open voor staan, blijf nog steeds in contact met ze. Ook al zijn ze geen moslims, ze houden nog steeds van je blijven en maken zich zorgen om jou.

Wassalam, Raidah
Gecontroleerd en goedgekeurd door Shaykh Faraz Rabbani.
Bron: http://seekershub.org/ans-blog/2016/02/10/13020/
Raadpleeg eventueel ook de andere vragen en antwoorden.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram