MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Mijn vriend van hetzelfde geslacht heeft gevoelens voor mij

Beantwoord door Ustadha Zaynab Ansari

Vraag:

Assalaam alaikum, Ik ben een praktiserende moslima, en ik heb een vriendin, ook een praktiserende moslima, die vermoedelijk verliefd op mij is. Wat kan ik hieraan doen?


Antwoord:

In de naam van Allah, de meest Barmhartige, de Genadevolle.
Beste zuster,
Assalamu alaikum.
Dank je wel voor je vraag.
Jammer genoeg, vindt Satan – en wij zoeken onze toevlucht bij Allah van zijn misleiding – zijn ingangspoorten door influisteringen in onze harten en onze gedachten. Zoals Allah ons herinnert in de Qu’ran, heeft Satan gezworen ons te misleiden en zijn inzet is voornamelijk gefocust op de personen die zich een beetje bewust zijn van hun religie.
Mijn advies is om jouw vriendin dringend te verzoeken om begeleiding te zoeken van een vrome, traditionele geleerde in de islam en om balans in haar leven te vinden. Het is het beste om het contact met haar te beperken, terwijl zij aan deze kwesties werkt. Dit is een test van jullie vriendschap en als jij deze vriendschap waardeert, dan zal jij haar herinneren aan hetgeen Allah het meest tevreden stelt. Jij zou ook de smeekbede moeten verrichten: “O Allah, o controleur van de harten en de ogen, maak mijn hart standvastig in uw religie” en moedig haar aan om hetzelfde te doen.
Tenslotte is het ook van waarde om aan jouw vriendin te melden dat ze de relatie met haar familieleden onder de loep moet nemen. Als zij vertrouwensproblemen heeft of emotionele leegtes, dan moet ze hier aan werken. Deze kunnen haar namelijk helpen in het begrijpen van hetgeen ze doormaakt en haar voorzien van de waarde waar ze naar op zoek is.
Moge Allah het gemakkelijk maken.
Zaynab
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2012/02/20/my-friend-of-the-same-gender-has-feelings-for-me/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram