MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Mijn vrouw weigert seksuele gemeenschap met mij en ik voel me ongewenst. Wat moet ik doen?

Vraag:

Mijn vrouw en ik zijn al tien jaar getrouwd. Sinds de geboorte van ons eerste kind geeft zij mij het gevoel dat ik ongewenst ben. Ik weet dat zij een man heeft uitgenodigd in haar huis en ze verhinderd dat ik thuis kom in de weekenden. Elke keer als ik seksuele gemeenschap met haar wil dan wijst ze me af. Moet ik doorgaan met haar?


Antwoord:

Assalamualaykum wa rahmatullahi wa barakatuh
Ik bid dat dit bericht goed bij je aankomt. Moge Allah je gemakkelijkheid schenken in deze uitdagende omstandigheden. Ik vind het erg droevig om te horen dat in de weekenden je niet in je eigen huis kan komen en dat je rol als man en vader gereduceerd is tot een doordeweekse babysitter. Moge Allah jouw huwelijk genezen en het hart van je vrouw verzachten en je een huwelijk vol met respect, liefde en intimiteit geven.

De geboorte van een kind

Het is erg normaal dat het libido van een vrouw significant afneemt na de geboorte van een kind. Hormonale verandering, slaaptekort en de vermoeidheid die gepaard gaat met het verzorgen van een kind spelen een grote rol. Echter, in de loop der tijd, is het voor redenering vatbaar om een behoefte te hebben aan seksuele gemeenschap. Het zal niet hetzelfde zijn als voor de geboorte van het kind maar er kan een compromis bereikt worden. Moeilijkheden in de slaapkamer duiden vaak op diepere problemen in het huwelijk. Pas wanneer deze diepere problemen worden opgelost, is het aannemelijk dat je weer seksuele gemeenschap met je vrouw zal hebben.

Advisering

Het is erg ernstig om te horen dat jouw vrouw communiceert met niet-mahram mannen en deze in de weekenden ook nog uitnodigt in jullie eigen huis. Moge Allah haar leiden, jullie huwelijk helen en jullie kinderen beschermen tegen schaden. Dit is zeker een teken dat jullie beiden professionele hulp nodig hebben.
Nodig uw vrouw alstublieft uit voor huwelijksadvies. Doe dit in de eerste plaats in het belang van het herstel van het huwelijk. Door te focussen op het verkrijgen van intimiteit in het huwelijk zult u niet ver komen, omdat jullie relatie gebroken is. Ga alstublieft met een huwelijksadviseur aan tafel die mededogend en bekend met culturen is, die jullie kan helpen met uitdrukken wat jullie willen en hoe jullie dat kunnen bereiken. Het zal tijd nodig hebben, dus wees geduldig gedurende het proces.

Onderwijs

Leest u alstublieft het boek van John Gray, “Mars and Venus In The Bedroom”. Volgens het boek ligt de uitdaging voor ieder paar in het verschil van de samenstelling van de mannen en vrouwen. Vrouwen hebben een emotionele verbinding nodig voordat ze seks willen hebben, terwijl mannen zich emotioneel verbonden voelen door middel van seks. Deze paradox kan alleen opgelost worden door wederzijds respect en mededogen, omwille van het tevredenstellen van Allah.

Oplossingen

  1. Sta op gedurende het laatste derde deel van de nacht en smeek Allah om deze verdrukking van u op te heffen. Verricht het Gebed van Behoefte.
  2. Geef Sadaqah en verricht smeekbedes voor gemak.
  3. Doe met regelmaat istighfar, elke ochtend en elke avond.
  4. Vast zo veel als u kunt om uw libido onder controle te krijgen. Begin door te vasten op maandagen en donderdagen. Als u het nodig vindt, kunt u ook vasten als Profeet Dawud (vrede en zegeningen zij met hem) op alternatieve dagen, bijvoorbeeld door te vasten op maandag, woensdag, vrijdag en zondag, door niet te vasten op dinsdag, donderdag en zaterdag.
  5. Vind een gezonde fysieke uitlaatklep tegen uw seksuele frustratie, bijvoorbeeld sporten, tuinieren, etc.
  6. Doe elke dag daden van vriendelijkheid voor uw vrouw, om uw vrouw te helpen zich meer verbonden te voelen met u.

Wanneer verder te gaan

Echtscheidingen worden verafschuwd door Allah, maar het wordt toegestaan als een laatste redmiddel. Doe alstublieft uw uiterste best en maak gebruik van alle mogelijke paden, voordat u deze weg inslaat. Verricht alstublieft het Istikhara-gebed tot zeven keer, voor het maken van een beslissing.
Als u besluit om uw vrouw te scheiden, zeg dan alstublieft niet “ik scheid jou, ik scheid jou, ik scheid jou.” Zelfs al doet u dit uit woede, zal dit tellen als een onherroepelijke scheiding. U kunt haar niet meer trouwen, tenzij zij trouwt met een ander, vervolgens het huwelijk consumeert en dan weer scheidt. Één uitspraak van scheiding volstaat.
Als u ervoor kiest om te scheiden en later een vrouw trouwt, leert u dan alstublieft van uw fouten van uw eerste huwelijk. Gelukkige huwelijken zijn hard werken – het vereist voortdurende communicatie, offers en de gedachte meer geven en minder nemen.
Ik vraag Allah om u van gemak te voorzien en om u te leiden naar het meest geschikte pad.
Wassalam,
Raidah
Gecontroleerd & Goedgekeurd door Shaykh Faraz Rabbani.
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2016/02/26/my-wife-refuses-marital-intimacy-with-me-and-i-feel-unwanted-what-should-i-do/
 

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram