MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Jouw innerlijke reis naar zelfontdekking

"Voorzeker, degene die haar (de ziel) reinigt, zal welslagen. En voorzeker, degene die haar(ziel) bederft, zal verliezen.?"

(Soera As-Shams 91:9-10)

Maar hoe reinigen we onze ziel?

In onze 5-daagse lessenreeks gaan we op ontdekkingstocht om deze vraag te beantwoorden. We laten ons leiden door het boek van de bekende Marokkaanse geleerde Ibn Ashir (1582-1631), genaamd Al-Murshid al-Mu'in.

Dit boek is gebaseerd op de Djibriel Hadith en behandelt de drie fundamenten van de islam: geloof, imaan en ihsaan. Ihsaan, is waarin deze geleerde ons in de vorm van gedichten heeft uitgelegd hoe we onze ziel kunnen reinigen. Ihsaan houdt in dat je je bewust bent van Allah, zowel in het geheim als in het openbaar.

Gedurende de lessen verkennen we verschillende onderwerpen om dit doel te bereiken.

We bespreken onderwerpen zoals; berouw tonen, intentie, niveaus van godsbewustzijn, zonden van de ledematen, ziektes van het hart, de eigenschappen van de reiziger en nog veel meer.

Met alle kennis die we hebben vergaard, zullen we beschikken over de nodige tools om onze innerlijke reis met succes te volbrengen.

Praktische informatie

De 5 lessen worden geleid door Ustaadh Amine Oulad Lmaroudia, die tevens een vertaler en uitlegger is van dit prachtige werk van Ibn Ashir.
Doe mee en ontdek de weg naar een zuivere ziel!


Aanmelden (verplicht)Aanmelden
Data5 lessen: 20 & 27 april - 4 mei - 2 & 9 juni
KostenGratis!
Toegankelijk voorBroeders en zusters!
Vragen?
faruk@suleymaniyemoskeeuden.nl
20 April 2024
19:30 - 21:00
Suleymaniye moskee | President Kennedylaan 22A | 5402KD Uden
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram