MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Een deel van mijn neus is altijd droog na de rituele wassing

Vraag:

Ik heb een groot probleem met het spoelen van mijn neus voor de wudu en de ghusl. Ik spoel mijn neus, maar dan merk ik dat de onderste hoek van mijn linkerneusgat altijd droog is. Daarom spoel ik mijn neus steeds opnieuw om het nat te krijgen. Wat moet ik doen? Indien ik twijfel aangaande een handeling van de wudu of ghusl, moet ik deze twijfel negeren of de wassing / desbetreffende handeling opnieuw verrichten? 


Antwoord:

Wa alaikum assalam wa rahmatullahi wa barakatuh,
Ik bid dat je gezond bent, inshaAllah.
Als je water over je gezicht brengt, erover wrijft en het gehele gezicht nat is gemaakt en erover is gewreven, is je gezicht gewassen op de juiste manier. Er wordt niet van u verwacht dat u lichaamsdelen na het wassen onderzoekt om na te gaan of de wassing correct is uitgevoerd. "Droog" uitzien heeft geen enkele betekenis en het herhaaldelijk wassen van het gebied behoort niet tot de soenna. Zeg de ta`awwudh en basmalah voor u begint met de wassing en negeer alle twijfels die u krijgt.
Ten tweede is de standaard aanname dat iemands actie (wudhu in dit geval) geldig is, indien iemand het degelijk heeft uitgevoerd. Als u twijfelt, dient u dit te negeren, tenzij er aanwijzingen zijn om deze twijfels te bevestigen. 
Wassalam,
Ustadh Tabraze Azam
Gecontroleerd en goedgekeurd door Shaykh Faraz Rabbani
Vertaling van: http://seekershub.org/ans-blog/2012/12/25/part-of-my-nose-is-always-dry-after-wudu/
Raadpleeg eventueel ook de andere vragen en antwoorden.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram