MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Gebruik van andermans eigendom zonder toestemming

Vraag:

Mijn kamergenoot liet een zak kleding voor donatie achter. Er waren 2 artikelen die ik had gezien en uit de tas heb gepakt. Sindsdien heb ik ze gebruikt. Dus, ik heb namens mijn vriend 2 andere kledingstukken gedoneerd. Is wat ik deed oke?


Antwoord:

Walaikum assalam wa rahmatullahi wa barakatuh, Ik bid dat dit je in de beste gezondheid en spirituele staat vindt.
Die 2 artikelen waren van je vriend en het gebruik ervan zonder zijn duidelijke toestemming is niet toegestaan, zoals de Boodschapper van Allah [sal Allahu alayhi wa sallam] duidelijk heeft gezegd dat, “Het is niet toegestaan het eigendom van iemand te gebruiken zonder hun duidelijke toestemming.” Het vervangen van de artikelen, zonder toestemming, is niet voldoende.
Als zodanig, moeten de 2 artikelen weer terug worden gezet bij de andere kleding die bedoeld waren voor donatie – en ze doneren, als dat is wat ervan werd verwacht, tenzij je vriend anderszins toestemming geeft. Als teken van berouw, is het aan te bevelen om een kleine hoeveelheid in de vorm van goed doel te geven.
[Nahlawi, al-Durar al-Mubaha fi’l Hadhr wa’l Ibaha; Ibn Abidin, Radd
al-Muhtar]
En Allah alleen geeft succes.
Wassalam,
Shaykh Faraz Rabbani
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2010/09/08/using-anothers-property-without-permission/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram