MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Hoe kan het onderscheid worden gemaakt tussen een test van Allah en Zijn bestraffing?

Vraag:

Mijn familie en ik maken veel moeilijkheden mee. Mijn vraag is hoe iemand het verschil kan maken tussen een test van Allah en een straf. Wat zouden we in beide gevallen moeten doen?


Antwoord:

Assalamu alaikum wa rahmatullah,
Ik hoop dat dit je in de beste staat van gezondheid treft. Moge Allah jou en je familie gemak en verlichting schenken in jullie beproevingen, amin.
Enkele criteria en algemeen advies
Het eigen gedrag van een persoon gedurende de beproeving is een sterke aanwijzing voor waar de beproeving voor gestuurd is. Er is overgeleverd dat Shaykh Abdul Qadir al-Jaylani (moge Allah hem Genadig zijn) heeft gezegd dat beproevingen plaatsvinden om één van de drie redenen, waarvan elk een teken heeft:
(1) Vanwege zonden, waarvoor een gebrek aan geduld, veel onrust en geklaag gedurende de beproeving tekenen zijn.
(2) Als boetedoening voor de zonden, waarvoor geduld, geen geklaag en onrust, samen met het gemak van gehoorzaamheid voor het lichaam, tekenen zijn; of
(3) Als een manier om iemands rang te verheffen naar het hoogste niveau, waarvoor tevredenheid en kalmheid samen met het gemak van gehoorzaamheid op zowel het lichaam als het hart, tekenen zijn.
[Nahlawi, Al-Durar al-Mubaha fil Hazr wal Ibaha]
In elk geval zou een persoon ernaar moeten streven om het onwettige uit zijn/haar leven te verwijderen; veel vergiffenis te vragen en veel berouw te tonen en te focussen op het geduldig zijn en de tevredenheid met het besluit van Allah, en door te blijven gaan met het doen van dua dat Allah gemak en verlichting brengt met de beproeving.
En Allah weet het best.
wassalam
Beantwoord door Shaykh Faraz A. Khan
Gecontroleerd en goedgekeurd door Shaykh Faraz Rabbani
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2011/08/08/how-do-you-distinguish-between-a-test-from-allah-and-punishment/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram