MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Hoe kan ik mijn familieleden overhalen om de hijaab te dragen?

Vraag:

Salaam aleikoum, Als iemand, in dit geval, zijn moeder vertelt dat zij zich moet bedekken en zij aangeeft dat zij dit niet wil doen omdat zij dit niet ziet als een verplichting. Krijgt de zoon een deel van de straf op zich tegenover Allah omdat de moeder niet wil luisteren? En hoe kan je je zussen en/of moeder overhalen om een hoofddoek te dragen?


Antwoord:

Salaam aleikoum, beste broeder, bedankt voor je vraag.
Het is niet jouw verantwoordelijkheid om je moeder een hijab te laten dragen. Elke volwassen moslim is persoonlijk verantwoordelijk om de verplichtingen van Allah uit te voeren. Niemand anders heeft de schuld als zij hieraan tekort doen.
Allah zegt [wno]:

''Degene die de rechte weg volgt, volgt deze slechts door zijn eigen heil en hij die dwaalt, dwaalt alleen tegen zichzelf. En geen lastdragers zal de last dragen van een ander. En wij straffen nimmer voordat wij een boodschapper hebben gezonden.''(17:15).

Het is niettemin belangrijk om je moeder aan te moedigen. De profeet [sal Allahu alayhi wa sallam] zei:

Degene die het goede wijst, krijgt de beloning van diegene die ernaar handelt.'' (Sahih Muslim).

Je moet je moeder op een lieflijke manier herinneren aan de religieuze noodzaak van het dragen van een hijab. En hoe dit een geschenk is voor de moslimvrouwen. Maar nadat je hebt gesproken, moet je het loslaten.
Moge Allah je belonen,
Antwoord van: Ustadha Zaynab Ansari
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2011/08/25/how-can-i-convince-my-family-members-to-wear-the-hijab/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram