MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Hoe kan ik mijn vriend ervan overtuigen om slecht gezelschap te vermijden?

Vraag:

Een van mijn dichtstbijzijnde vriendin spendeert veel tijd met een niet-moslims meisje. Zij is niet een goed gezelschap. Ik heb geprobeerd om haar te overhalen geen tijd met haar meer door te brengen. Op het moment dat ik er niet ben, spendeert zij alsnog tijd met haar en wordt ze door haar beïnvloed. Zou u mij kunnen adviseren hoe ik mijn vriendin bij haar uit de buurt kan houden? En is het mijn taak als beste vriendin om haar uit de buurt te houden van het ander meisje?


Antwoord:

Lieve zuster,Bedankt voor je vraag.
Het is zeker waar dat iemands geloof net zo goed is als zijn gezelschap. Je kunt je vriendin niet forceren om wel of niet met een bepaald persoon om te gaan. Als haar vriendin kan je haar alleen goed advies geven en proberen een positief gesprek met haar te voeren. Als vriendin moet je haar keuze voor gezelschap ook respecteren.
Naarmate tijd zal je zien dat je definitie voor ''beste vriendin'' zal veranderen. Hou je vriendin in je gebeden en vraag Allah om haar in goed gezelschap te houden.
Wassalaam,
Antwoord van: Ustadha Zaynab Ansari
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2011/10/14/how-can-i-convince-my-friend-to-avoid-bad-company/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram