MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Hoe kan ik trouwen als ik niet kan kijken naar het tegenovergestelde geslacht?

Vraag:

Hallo, ik ben een nieuwe bekeerling. Ik ben gaan studeren en ik zie dat een man niet hoort te kijken naar een vrouw. Hoe zullen zij daten als men dan geen vrouwen mag zien? Hoe zou je met iemand kunnen trouwen als je niet naar hen kan kijken? Ik ben een beetje in de war. Ik kijk momenteel niet uit naar een date of huwelijk, maar ik wilde voor de zekerheid weten of ik alles volgens de Soennah manier verricht of dat ik in staat ben het op de juiste manier uit te leggen, als ik ernaar gevraagd word.


Antwoord:

In de Naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle
Beste broeder,
Assalamu alaikum,
Moge dit bericht u in goede orde ontvangen.
In wezen is het toegestaan voor de man te kijken naar een vrouw waar hij naar uitkijkt m.b.t. het huwelijk (en vice versa). De profeet ﷺ zei:

إِذَا خَطَبَ أَحَدُكُمُ الْمَرْأَةَ فَإِنِ اسْتَطَاعَ أَنْ يَنْظُرَ إِلَى مَا يَدْعُوهُ إِلَى نِكَاحِهَا فَلْيَفْعَلْ

“Wanneer eender van jullie een vrouw vroeg m.b.t. het huwelijk, als hij in staat is te kijken naar hetgeen hem induceert haar te huwen, dient hij dit te doen.”
[Aboe Dawoed]

 
Geleerden van de Heilige Wet (Shariah) interpreteren de beduiding als toegestaan (Halal) voor toekomstige echtgenoten om elkaar te zien, binnen de grenzen, om hen te helpen in hun beslissing. Daarom is het voor de man toegestaan te kijken naar het gezicht en de handen van een vrouw, met als voorwaarde dat dit plaatsvindt in de aanwezigheid van haar mahram of mannelijk voogd.
Het daten in Westers begrip is niet toegestaan (Haram); echter worden koppels aangemoedigd elkaar te ontmoeten zo vaak nodig is, onder chaperon, om elkaar te leren kennen. Onder de Arabische moslims, is het signeren van het huwelijkscontract na voorafgaande gesprekken een gangbare praktijk, maar nog voordat het huwelijk is geconsumeerd, welke het koppel toestaat te daten in omgevingen zonder chaperon. Dit is toegestaan, omdat het koppel technisch gezien getrouwd is; ze hebben alleen nog niet samen een huis opgericht.
Laat me aub weten of verdere verduidelijking benodigd is.
M.v.g.
Zaynab Ansari
July 30, 2011
Sha’ban 28, 1432
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2011/07/31/how-can-i-get-married-if-i-cant-look-at-the-opposite-sex/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram