MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Hoe moet je omgaan met een echtgenoot die geen kinderen wilt?

Vraag:

Ik ben gelukkig getrouwd voor bijna twee jaar nu, maar we hebben nog geen kinderen. Ik wilde gelijk kinderen hebben maar mijn echtgenoot zei dat we beter een paar jaartjes kunnen wachten. Ik heb hierover geklaagd bij mijn man, maar na een paar keer dit te benoemen begon hij boos te worden. En ik ontvang deze reactie telkens als ik erover begin, ook al zit er wat tijd tussen. We werken beide, wonen bij zijn ouders en hebben samen de Hajj gedaan, dus er is niets wat ons tegenhoudt. Wat is het beste wat ik kan doen in deze situatie?


Antwoord:

Het beste zou zijn geweest als deze vraag gesteld was voordat jullie gingen trouwen. Dit is een vraagstuk waar je met veel gevoeligheid mee om moet gaan. Jouw echtgenoot wilt duidelijk veel tijd met jou (alleen) doormaken en dit kun je het beste zien als een compliment. Maar aan de andere kant; een deugdzame familie opvoeden is een van de doelen van een huwelijk en iets wat onze geliefde Profeet [sal Allahu alayhi wa sallam] zijn gemeenschap heeft aangespoord om te doen.
In plaats van dit onderwerp vluchtig of op een oppervlakkige manier elke 6 maanden te benoemen, niet serieus genomen worden, en dan stilletjes hier boos over worden; moeten jij en je echtgenoot hier een goed gesprek over hebben. Hij moet erg open zijn over waarom hij nog geen kinderen wilt en jij moet je erg open stellen over waarom dit zo belangrijk voor jou is.*
Ik vraag me af of er misschien gezondheidsproblemen zijn of dat je echtgenoot financiële redenen heeft om zo te reageren. Ik zou jou het beste aanraden om dit gesprek te voeren in de bijzijn van een gecertificeerde huwelijks therapeut, eentje waarbij jullie beide goed kunnen communiceren en samen eerlijk kunnen zijn tegenover elkaar zonder dat hij hierover angstig hoeft te zijn. Hij moet uiteindelijk eerlijk kunnen zijn over zijn gevoelens en moet zich openstellen naar jouw wensen voor een kind en een gezin.
Ustadha Zaynab Ansari Abdul-Razacq
Nagekeken & goedgekeurd door Shaykh Faraz Rabbani
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2010/08/25/dealing-with-a-husband-who-does-not-want-to-have-children/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram