MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Huwelijksbesluit: het volgen van het hart

Vraag:

Ik heb problemen met het nemen van een beslissing over het trouwen met een bepaalde persoon –en ik heb dit probleem ook eerder gehad. Hij is goed in het praktiseren van zijn religie, hij lijkt compatibel (ik vind hem leuk) en hij is financieel stabiel. Maar…


Antwoord:

Wa alaykum salaam wa rahmatullahi wa barakatuh,
Ik hoop dat dit je in de beste staat van gezondheid en geest bereikt.
Dit zou een geval zijn waarbij je de woorden van de Geliefde Boodschapper van Allah [sal Allahu alayhi wa sallam] zou moeten volgen:

‘’Zoek naar een antwoord in je hart, zelfs als mensen jou een antwoord na een antwoord geven.’’

[Ahmad en anderen]
Je hart vragen houdt in dat je jezelf vraagt welke beslissing het meest geliefd is en Allah het meest behaagt op korte en lange termijn. Dit is ook de essentie van wat we vragen in salaat al-istikhara, wanneer je reflecteert op de woorden.
De Profeet [sal Allahu alayhi wa sallam] heeft ons geadviseerd om iemand te zoeken met zorg voor de religie (deen) en een goed karakter. Het teken van zorg voor de religie is dat zij ernaar lijken te streven om te zoeken naar Allah’s welbehagen in hun aanbidding, gedrag en dagelijkse handelingen.
Het teken van een goed karakter is dat zij teder zijn, makkelijk zijn in de omgang en zichzelf kunnen controleren tijdens boosheid en negatieve situaties. Het trouwen met zo’n persoon zal het goede in dit leven en in het volgende voor je vergemakkelijken.
Moge Allah de juiste keuzes voor jou vergemakkelijken en daar zegeningen en het goede in plaatsen, voor jou, jouw familie en de mensheid.
En alleen Allah geeft succes.
Beantwoord door Shaykh Faraz Rabbani
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2010/01/29/marriage-decision-following-ones-heart/
 

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram