MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Ik leef een makkelijk leven. Heeft Allah mij niet lief?

Vraag:

Assalamu aleykum,
Ik heb recentelijk een paar islamitische lezingen bekeken waarin er word gezegd dat wanneer Allah meer van iemand houdt, zij meer beproevingen zullen ondergaan. Echter, ervaar ik geen beproevingen. Ik vroeg voor een makkelijke bevalling, het werd relatief pijnloos. Ik raakte mijn baan kwijt, om 1 week later een betere baan aangeboden te krijgen. Betekent een makkelijk leven, dat ik een zwakke iman heb?


Antwoord:

Assalamu alaykum wa rahmatullahi wa barakatuh,
Ik hoop dat dit u in goede gezondheid vind. Moge Allah u belonen voor je vraag naar ons toe.

Dankbaarheid

En toen jullie Heer aankondigde: ’Als jullie dankbaar zijn zal Ik jullie nog meer geven, maar als jullie in ondankbaarheid zijn, dan is Mijn bestraffing streng.” [14:7, wno] Subhan Allah, de barmhartigheid van Allah Ta’Ala ligt buiten menselijke bevattingsvermogen. U bent inderdaad gezegend door Allah Ta’Ala. Wees niet bang dat Allah Ta’Ala u vergeten is. Veel gelovigen vallen kort in Iman en worden alleen wakker door beproevingen. Alhamdulilah, u bent een van degenen die Allah Ta’Ala herinnert zonder een beproeving te ondergaan.

Zegeningen

Reflecteer je over dit aforisme door Ibn Ata 'illah: Wie niet dichter bij Allah Ta’Ala komt. Als gevolg van de liefkozing van de liefde. Is geketend aan hem met de ketens van ongeluk. Alhamdulilah, u bent gezegend met het bewustzijn van enkele zegeningen die Allah Ta’Ala u heeft gegeven. Ik moedig u aan om diep te reflecteren over wat Allah Ta’Ala u gezegend mee heeft en dat u doorgaat met het maken van Shukr. Toon uw dankbaarheid door uw Ibadah te verhogen, zoals dagelijks Istighfar, Salat, vasten, Dhikr, geven in liefdadigheid, recitatie van de Qur'an en dienstverlening aan anderen.
Een van de tekenen van Allah Ta’Ala dat hij van iemand houdt is het vinden van gemak in gehoorzaamheid aan Hem. Ik bid dat je een van hun bent. Het krijgen van rust bij Allah Ta’Ala zorgt voor enorm gemak in je leven. Verheug je in zijn talloze zegeningen, maak dagelijks Shukr en doe alstublieft dua voor onze ummah.
Wassalam,
[Ustadha] Raidah Shah Idil
Gecontroleerd & goedgekeurd door Shaykh Faraz Rabbani.
Bron: http://seekershub.org/ans-blog/2017/02/26/live-life-ease-allah-not-love/
Raadpleeg eventueel ook de andere vragen en antwoorden.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram