MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Ik vind een meisje leuk: het onder controle houden van interacties & gevoelens

Vraag:

Ik ga naar een katholieke school en daar is een niet-moslim meisje. Ik date niet en ga ook niet naar feesten, maar ik begin een raar gevoel voor haar te ontwikkelen. Ik heb geprobeerd bevriend met haar te raken. Ik gaf haar advies en was aardig tegen haar. Soms praatte zij tegen mij en ik voegde haar toe op Facebook, en dan negeerde ze mij opeens alsof ik niet eens bestond. Voor een tijdje heb ik contact met haar verbroken wegens bepaalde redenen. Daarna gingen we weer gewoon met elkaar om net als normale vrienden, maar daarna begon zij mij weer te negeren. Nu voel ik mij verdrietig en alleen. Soms heb ik het gevoel dat dit allemaal niet toegestaan is en dat ik een stomme zondige tiener ben. Wat moet ik doen?


Antwoord:

In de Naam van Allah, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.
Alle lof behoort tot Allah, Heer van de Werelden. Moge de vrede en zegeningen van Allah neerdalen op de Profeet Muhammad, zijn familie, zijn metgezellen en zijn volgelingen.
Beste broeder,
Assalamu Alaikum.
Bedankt voor jouw vraag. Ik hoop dat je in goede staat van gezondheid en imaan verkeert.
Allereerst, jij bent geen zondige tiener. Jij bent een normale tiener. Het verbaast mij niet dat je gevoelens hebt voor dit meisje. Het is van nature dat de man en vrouw zich aangetrokken voelen tot elkaar en jullie aan ook naar dezelfde school.
Ten tweede, hoewel je geen controle hebt over je gevoelens, heb je zeker wel controle over hetgeen jij doet met je gevoelens. Haar toevoegen op Facebook is een vergissing en dit hoor je niet opnieuw te doen. Je hebt goed gehandeld door naar de schoolleiding te gaan wanneer zij dreigde met zelfmoord. Zij heeft duidelijk persoonlijke problemen en er is niet veel dat jij voor haar kunt doen zonder dat je ook opgezogen wordt in een hoop drama waar je niet op zit te wachten.
Ten derde, maak je geen zorgen als zij jou negeert. Streven op een relatie met haar is niet goed voor jou. Je hebt je hele leven nog te gaan, insha’Allah, en wanneer de tijd eraan komt, kun je een relatie aangaan met iemand op een gepaste en toegestane (halal) manier. Wees er trots op dat je haar probeerde te helpen, maar dat je niet terecht bent gekomen in andere drama. Houd je vast aan je innerlijke vrede die je hebt als gelovige moslim en wees het beste voorbeeld voor je klasgenoten.
Tot slot, verricht een speciaal sunnah gebed, genaamd Salat al- Hajah en vraag Allah om je hart te verzachten en om je concentratie te richten op hetgeen dat gunstig is voor jou.
Ik hoop dat dit jou helpt.
Moge Allah je belonen.
Antwoord van Ustadha Zaynab Ansari Abdul- Razacq
Gecontroleerd & goedgekeurd door Faraz Rabbani
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2010/05/21/i-like-a-girl-controlling-ones-interactions-feelings/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram