MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Ik wil de islam in het buitenland bestuderen, maar ouders dringen erop aan dat ik thuis blijf.

Antwoord:

Uw wens om heilige en islamitische kennis te leren is lofwaardig. Moge Allah de Allerhoogste u groot succes geven in deze wereld en het hiernamaals, Ameen.
Wat betreft hoe dit aan te pakken, dat hangt af van een aantal dingen: tijdslimiet, middelen, het kunnen reizen, het huwelijk en het meest belangrijke: wat u zelf beoogt te doen.
Als u de verschillende wetenschappen van de islamitische kennis diepgaand wilt bestuderen, dan zal dat grote inspanning, tijd en doorzettingsvermogen vereisen. U kunt zich inschrijven voor een lokale instelling (Madrasa of Dar al-Uloom) als er een aanwezig is in uw stad / land en de volledige cursus nemen om een geleerde te worden. U kunt ook naar het buitenland reizen naar ergens zoals Syrië, Jemen of Jordanië en daar studeren.
Dan is er ook nog de kwestie van uw huwelijk, dat u niet te veel zou moeten vertragen. Daarom stel ik voor dat u een geschikte echtgenoot voor het huwelijk vindt die zelf bereid is om te studeren en / of te reizen, zodat u kunt trouwen na het afronden van uw diploma en dan met uw man kunt reizen in nastreving van heilige kennis. Op deze manier wordt ook het probleem van het hebben van een Mahram opgelost. Als u in staat bent om te trouwen met iemand die al redelijk geleerd is, dan is dat een extra bonus, Insha Allah.
Bespreek dit ook met uw ouders, familie, vrienden en een lokale geleerde die u wellicht meer informatie kan geven over islamitische educatiecentra in uw omgeving.
Wassalam
Mohammed ibn Adam
Darul Iftaa
Leicester , UK
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2009/05/28/i-want-to-study-islam-abroad-but-parents-insist-on-me-staying-at-home/
 

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram