MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Is Coca Cola halal?

Vraag:

Is Coca Hola halal? Er gaan geruchten rond dat het varkensproducten en alcohol etc. bevat. Kunnen jullie dit a.u.b. verhelderen?


Antwoord:

Assalum alaykum,

Voor zover ik het weet, gebaseerd op officiële verklaringen van Coca Cola zelf, bevatten hun producten geen dierlijke producten noch alcohol.

Alhoewel cola andere verontrustende aspecten heeft als het aankomt op persoonlijke gezondheid, kan iemand het niet ontoelaatbaar beschouwen als het gebaseerd is op zulke onbewezen /niet onderbouwde geruchten.

Allah  Ta’Ala zegt (wno): ‘O gij gelovigen, indien een slecht persoon u nieuws brengt, onderzoek het nauwkeurig opdat gij sommige mensen niet in onwetendheid schaadt en naderhand spijt krijgt van hetgeen gij hebt gedaan. (49:6)’ Dit vers geeft aan dat een nieuws onderbouwd moet worden (met bewijzen) voordat het als de waarheid aangenomen kan worden, omdat de consequenties van ongefundeerde nieuws schadelijk kunnen zijn. Imam Qurtubi zei dat ons Profeet [sal Allahu alayhi wa sallam]  het volgende zei (wno) toen dit vers werd geopenbaard: ''Voorzichtigheid is van Allah (swt) en haast van de duivel.'' [Tirmidhi].

Derhalve is het onze verantwoordelijkheid om ons te onthouden van elk oordeel of om informatie haastig door te geven zonder een duidelijke verificatie.

Het blijven spreiden van deze geruchten zonder duidelijke verificatie zou gelijkgesteld kunnen worden aan liegen en moet dus vermeden worden. Het bovengenoemde vers uit de Quran en de Hadith hebben vooral ook betrekking op de tijd waar we nu in leven, waar internet en media het delen van informatie veel makkelijker hebben gemaakt.

Wassalam,

Ustadh Salman Younas
Gecontroleerd & Goedgekeurd door Faraz Rabbani

Vertaling van: http://seekershub.org/ans-blog/2012/04/30/is-it-halal-to-drink-coca-cola/
Raadpleeg eventueel ook de andere vragen en antwoorden.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram