MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Is het toegestaan om een beugel te dragen?

Vraag:

De tanden van mijn vrouw zijn niet heel recht. Is het toegestaan om een beugel te gebruiken voor het rechttrekken van de tanden? Dit is gewenst om alleen schoonheid toe te voegen.


Antwoord:

Het gebruik van een beugel als gevolg van noodzaak, zoals het rechtzetten van een defect of het regelen van kromme en scheve tanden, is toegestaan. Echter, met behulp van beugel puur voor verfraaiende doeleinden, moet worden vermeden.
Bovendien moet men er rekening mee houden dat als een gebied van het lichaam dat moet worden gewassen in een ritueel bad (ghusl) of rituele wassing (wudu) bedekt is en als gevolg daarvan water niet bereikt, dan is het Ghusl of Wudu geldig als het is gedekt door "redelijke behoefte". Als echter water wordt voorkomen dat het gebied zonder behoefte niet wordt bereikt, dan is het Ghusl of Wudu niet geldig. (Radd al-Muhtar, 1/104)
Als zodanig kan het Ghusl, zelfs als het water het overdekte gedeelte van de tanden niet bereikt, geldig zijn wanneer het uit de behoeften wordt gebruikt, en zoals gezegd het willen rechtzetten van scheve/kromme tanden wordt beschouwd als toegestaan.
En Allah weet het beste
Mohammed ibn Adam
Darul Iftaa
Leicester, Verenigd Koninkrijk
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2009/05/30/is-it-permitted-to-use-braces/
 

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram