MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Laten staan van voedsel na een maaltijd.

Vraag:

Is het Sunnah om niet al het voedsel te nuttigen op een maaltijdbord, en het voedsel te bewaren voor de volgende keer? Ik vraag dit naar aanleiding van een advies van iemand die mij had verteld dat dit een goede zaak was om te doen. Een ander heeft dit tegengesproken en noemde dit onlogisch. Verklaar dit nader alstublieft, insha’Allah.Antwoord:

Het is Sunnah om al het voedsel te nuttigen van een maaltijdbord die hij-/zijzelf heeft opgeschept. Het laten staan van voedsel (na uitgegeten te zijn) valt onder verspilling: het is gewenst om ook niet een beetje achter te laten; meer dan een beetje laten staan ter verspilling is laakbaar; de voedselhoeveelheid dat  ‘excessief verspillend’ is, kan gezien worden als een zonde. Dit geldt alleen wanneer die persoon het voedsel op zijn eigen bord heeft geschept. Anderszins, zal de verspilling op naam komen van de persoon die het voedsel heeft opgeschept.

Walaikum assalam,
Faraz Rabbani
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2009/05/27/leaving-food-on-ones-plate/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram