MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Mag ik vlees eten dat is geslacht door christenen en joden?

Vraag:

Kan ik vlees eten dat is geslacht door christenen en joden?


Antwoord:

De algemene regel is dat als een dier wordt geslacht door een moslim, of een daadwerkelijke christen of jood, het vlees Halal is om te nuttigen, tenminste als de andere 2 condities, namelijk het benoemen van de naam van Allah Ta’Ala en het doorsnijden van de aderen met een scherp voorwerp, is voldaan.
Allah Ta’Ala zegt:

“Alle goede dingen zijn u deze dag geoorloofd. Het voedsel der mensen van het boek is u geoorloofd en uw voedsel is hun toegestaan. (Soerat al-Maa’idah 5:5)

Echter, als er een geldig reden is om te twijfelen aan het geloof van een jood of christen, dan is het vlees dat geslacht is door hun niet geoorloofd. Als iemand joods of christen is in naam maar eigenlijk een atheïst is dan is het vlees dat geslacht is door hun niet halal, immers een jood dat niet in God geloofd is ook geen echte jood en is dus het vlees haram. Een conditie is dat de slager een echte jood of christen is ook al als hij niet in de Quran gelooft of gelooft dat hz ISA AS de zoon van god is.
Komend op kosher vlees, de fatwa dat hierover door hedendaagse geleerden wordt gegeven is dat het halal is omdat het voldoet aan de voorwaardes van halal slachten. Echter wordt dit niet aangeraden voor moslims om kosher vlees te eten vanwege de zionistische oppressie van Palestina.
Concluderend is de algemene regel dat het toelaatbaar is om het vlees te eten geslacht door een echte en oprechte jood. Echter als iemand in een gebied woont waar vooral joden wonen die vooral in naam jood zijn en het bestaan van god ontkennen, geldt dit niet.
En Allah weet het best
Mufti Muhammad ibn Adam
Darul Iftaa
Leicester , UK
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2009/05/30/can-i-eat-meat-slaughtered-by-jews-and-christians/
 

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram