MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Moet ik vergiffenis zoeken van een vriendin, die ik onrecht aangedaan heb voordat ik moslim was?

Vraag:

Assalamualikum, Voordat ik me bekeerd had tot de islam, heb ik een relatie gehad met een meisje. Een paar maanden voor mijn bekering heb ik plotseling alle relaties gebroken. Nu dat ik getrouwd en een moslim ben, voel ik me vaak schuldig dat ik haar onrecht heb aangedaan. Moet ik nu dat meisje naderen om haar vergeving te vragen?
Ik ben terughoudend omdat het dingen zou kunnen bemoeilijken, maar het is waar dat ik haar onterecht heb aangedaan en dat ze in haar hart een wrok/afgunst zou hebben tegen mij... en mijn angst is dat ze me op de dag des oordeels zal beschuldigen van het breken van haar hart, en het oneerlijk/onrechtvaardig te zijn jegens haar.


Antwoord:

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle
Assalamu alaikum.Beste broeder, Bedankt voor je vraag.
Terwijl u misschien geen moslim was geweest toen deze relatie zich voordeed, had u uiteraard een gevoel van moraal. Als je vrouw het goedkeurt, stel ik voor dat je een verontschuldiging schrijft naar haar, nadat je Allah vergiffenis hebt gevraagd, voor wat er gedaan is. Zelfs als de vrouw je verontschuldiging niet accepteert, heb je het ethische ding gedaan en kan je doorgaan.
Vriendelijke groeten,
Zaynab Ansari
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2011/10/14/should-i-seek-forgiveness-from-a-girlfriend-i-wronged-before-i-was-muslim/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram