MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Omgaan met culturele belemmeringen m.b.t het huwelijk

Vraag:

Ik ben op een leeftijd waarop ik graag zou willen trouwen. Echter, in mijn cultuur trouwt de oudere persoon eerst, dus dien ik te wachten op mijn oudere zus. Om meer zondes te voorkomen, wilde ik weten of het toegestaan is om de nikaah te doen en vervolgens een jaar te wachten tot de werkelijke bekendmaking aan mijn schoonfamilie, nadat mijn zus is getrouwd. Mijn wens om te trouwen heeft niet alleen als reden dat ik mijn relatie halal wil maken, maar ook omdat het iets is waar ik al lange tijd over heb nagedacht. Wat is het oordeel hieromtrent?


Antwoord:

Beste zuster,
Assalamu alaikum.
De volgorde van geboorte zou geen invloed moeten hebben op wanneer iemand in staat is te trouwen. Jou vragen te wachten totdat je oudere zus trouwt, is iets cultureels wat vaak schadelijk kan zijn.
Ik zou een beroep doen op het gevoel van eerlijkheid, door te zeggen dat je klaar bent voor je nikaah en dat het uitstellen ervan fitna zal veroorzaken. De Profeet [sal Allahu alayhi wa sallam] heeft gezegd: ‘’Als iemand naar je toe komt [je dochter ten huwelijk vraagt] en jij zijn religie en karakter bevestigt/goedkeurt, laat hen dan trouwen met elkaar. Als je dat niet doet, zal er fitna en wijdverspreide corruptie zijn op aarde.’’ (Tirmidhi)
Tot slot, om barakah hierin te hebben, dien je het contact met deze persoon te verbreken, want op dit moment zal het jullie beide meer leed veroorzaken en het is gewoonweg niet gepast.
Moge Allah zaken makkelijk maken,
Beantwoord door Ustadha Zaynab Ansari
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2011/04/24/dealing-with-cultural-constraints-on-marriage/
 

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram