MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Op welke leeftijd moet iemand beginnen met vasten?

Vraag:

Op welke leeftijd moet iemand beginnen met vasten?


Antwoord:

Bidden en vasten is verplicht voor iemand die zijn puberteit heeft bereikt. Alhoewel, de  Islam ons leert dat het beter is om kinderen te helpen, voordat ze de puberteit hebben bereikt, met de waardering van het geloof en hun geleidelijk bloot te stellen aan het concept van religie en de verschillende aanbiddingsvormen, zodat ze hier later van zullen gaan houden.
De Profeet sal Allahu alayhi wa sallam zei:

‘’Vertel jullie kinderen om te gaan bidden wanneer ze zeven jaar oud zijn, en tik ze wanneer ze dit niet toen als ze tien jaar oud zijn.''

Wat bedoeld wordt met tikken, is  discipline. Slaan moet niet gezien worden als het middel om tot bidden aan te sporen. Het is niet de bedoeling om fysieke pijn te veroorzaken, maar om aan te geven hoe belangrijk bidden is. Als iemand een tik wilt geven, zijn er veel beperkingen, zoals het niet slaan in het gezicht.
Geleerden raden deze richtlijnen aan:
1. Kinderen die jonger zijn dan zeven jaar oud worden aangemoedigd om te gaan vasten (maar niet een volledige dag), zodat ze zelf leren om te houden van deze aanbidding. Ze kunnen bijvoorbeeld doen alsof vasten inhoudt om een uur lang niet te eten/drinken.
2. Na zeven jaar oud, is het aangeraden om je kind te laten vasten, maar niet noodzakelijk de hele dag en niet elke dag. Hoe belangrijk vasten is moet elk jaar worden duidelijk gemaakt in toenemende mate.
3. Na tien jaar oud, wordt er verwacht dat je kind aan het vasten is.
Bron: http://seekershub.org/ans-blog/2009/08/25/at-what-age-must-one-start-fasting/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram