MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Slapen na het eten en het bidden van Fajr

Vraag: Zouden wij na het eten van sahur en het bidden van fajr gaan slapen of zijn er meer religieuze gebruiken/plichten van de sunnah waarin wij ons bezig zou moeten houden? En vanuit een gezondheidsperspectief, is het slapen vlak na het eten van een lichte maaltijd contraproductief?


Antwoord: Wassalamu alaykum warahmatullah wa barakatuhu,
Ik bid dat jij je in de beste staat van gezondheid bevindt. Ja, het zou beter zijn om jezelf, indien mogelijk, bezig te houden met dhikr na fajr tot zonsopgang, zoals genoemd in vele ahadith, Het is toegestaan voor een persoon om te gaan slapen als hij de volgende dag moet werken of als hij al aanbiddingen heeft gedaan door de nacht heen tot sahur, anderszins zal hij een moeilijke dag hebben.

Het is gerapporteerd door Jabir ibn Samurah: De Profeet, vrede en zegeningen zij met hem, bad het dageraad gebed en zat dan met zijn benen gekruist op deze plek totdat de zon opgekomen was en heel helder scheen. (Abu Dawud)

عَنْ جَابِرِ بْنِ سَمُرَةَ قَالَ كَانَ النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ إِذَا صَلَّى الْفَجْرَ تَرَبَّعَ فِي مَجْلِسِهِ حَتَّى تَطْلُعَ الشَّمْسُ حَسْنَاءَ – سنن أبي داود كِتَاب الْأَدَبِ إذا صلى الفجر تربع في مجلسه حتى تطلع الشمس حسناء

Wassalam,

Ilyas Patel


Vertaling van: http://seekershub.org/ans-blog/2013/08/29/sleeping-after-eating-and-praying-fajr/
Raadpleeg eventueel ook de andere vragen en antwoorden.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram