MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Sunnah van het eten

Vraag:

Deze vraag betreft uw vermelding van de Soennah van het eten, het impliceert dat u op de vloer zit, met uw handen eet, enz. Hoe bepalen de geleerden welke van deze praktijken worden beschouwd als een Sunnah dat beloont wordt, in tegenstelling tot de gebeurtenissen die verband houden met de Heilige tijd en de plaats van de profeet ﷺ? Bijvoorbeeld, Hoe antwoorden we de vraag, als de profeet ﷺ vandaag tussen ons zou zijn, zou hij nog steeds zonder bestek eten, enz.


Antwoord:

De profeet ﷺ is onvoorwaardelijk ons voorbeeld. Alles wat hij heeft gedaan of zelfs goedgekeurd is een voorbeeld voor ons.
De 'soennahs van gewoonten' worden beloond als gevolg daarvan. Sommige van hen worden meer benadrukt dan anderen, daarom hebben we een fiqh en diepte van begrip nodig.
Bestek bestond in de tijd van de profeet ﷺ Mensen zaten aan tafel ... maar hij liet ons een manier van elegante eenvoud zien. Dit is een waarde en een beoefening.
En Allah alleen geeft succes.
Shaykh Faraz Rabbani
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2009/05/27/sunnahs-of-eating/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram