MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Vergiffenis zoeken voor geslachtsgemeenschap buiten het huwelijk

Beantwoord door  Ustadha Zaynab Ansari Abdul-Razacq

Vraag:

Zou god iemand kunnen vergeven die geslachtsgemeenschap heeft gehad buiten het huwelijk? Zo ja, hoe? Hoe kan een persoon hier vergiffenis om vragen?


Antwoord:

In de naam  of Allah, de meest Barmhartige, de meest Genadevolle
Alle lof behoort toe aan Allah (C.C), God van de werelden. Moge de vrede en zegeningen van Allah rusten op de Profeet Muhammad ﷺ, zijn familie, zijn metgezellen en degenen die hen volgen.
Beste vraagsteller,
Bedankt voor het schrijven naar ons.
Natuurlijk is het mogelijk voor Allah om zulk een zonde te vergeven. Allah’s vergiffenis is groots. “Voorwaar, Allah vergeeft niet dat aan Hem deelgenoten toegekend worden, maar Hij vergeeft daarnaast alles, aan wie Hij wil. En wie aan Allah deelgenoten toekent: die heeft waarlijk een geweldige zonde verzonnen.” (4:48).
Zeg: ‘’O mijn dienaren die buitensporig zijn tegenover zichzelf, wanhoopt niet aan de Genade van Allah. Voorwaar, Allah vergeeft alle zonden. Voorwaar, Hij is de Vergevensgezinde, de meest Barmhartige.’’(39:53-54).
De stappen voor vergiffenis zijn als volgt:

  1. Het verlaten van de zonde
  2. Spijt hebben
  3. Beslissen om nooit meer ertoe terug te keren

[Reliance of the Traveller, p77.0-77.2]
Als je de bovenstaande stappen zet met ijver en oprechtheid, dan zal je als Allah het wilt vergeven worden.
Zoals het in het excellente handboek van Heilige jurisprudentie staat, Reliance of the Traveller, is een vierde voorwaarde van het zoeken van vergiffenis, het verlaten van het gezelschap van de persoon met wie de zonde is begaan.  Deze voorwaarde is in het bijzonder relevant bij gevallen van onwettige geslachtsgemeenschap.
Ik dring je er op aan dat je elke stap neemt om je omgeving te veranderen. Ik weet niet of de situatie waarin je je bevond ontucht of overspel was. Niettemin, wat het ook was, je moet aan jezelf vragen hoe en waarom je in zo een situatie bent terechtgekomen. Je moet ook een steunsysteem opzetten zodat je niet verleid wordt om weer in zo een situatie te vallen.
Moge Allah, de meest Verhevene,  jou en ons allemaal zijn vergiffenis en genade schenken,
Zaynab Ansari Abdul-Razacq
6 oktober 2009
17 Shawwal, 1430
Gecontroleerd & goedgekeurd door  Faraz Rabbani
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2009/10/07/seeking-forgiveness-for-sex-outside-of-marriage/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram