MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het trouwen?

Vraag:

Is het waar dat 2 raka’at van een getrouwde persoon beter is dan 70 raka’at van een ongetrouwd persoon? Kunt u mij de referenties geven? Daarnaast, kunt u alstublieft gedetailleerder benoemen wat voor voordelen er nog meer zijn na het huwelijk?


Antwoord:

Wa alaikum assalaam wa rahmatullahi wa barakatuh,
Ik hoop dat je in de beste staat verkeert van lichamelijke- en geestelijke gezondheid.
De overlevering is als volgt:

“Twee raka’at van de getrouwde persoon is beter dan 70 raka’at van de ongetrouwde persoon.”

De geleerden van hadith hebben gezegd dat dit een verzonnen (mawdu’) of verkeerde (munkar) overlevering is. Daardoor, wordt het ten onrechte toegeschreven aan de Boodschapper van Allah (sal Allahu alayhi wa sallam). Er is nog een andere overlevering met dezelfde woorden, ook die is verzonnen (mawdu’) en verworpen (matruk). [Ibn al-Jawzi, Al-Mawdu`at/al-Hindi, Kanz al-`Umal/ Ibn Hajar al-Asqalani, Nukhbat al-Fikr]

Een aantal voordelen van het huwelijk

De voordelen van het huwelijk zijn veel en daarom hoort degene die trouwt zich dit te realiseren en het te waarderen. De volgende punten zijn een aantal voordelen die imam al Ghazali (moge Allah tevreden met hem zijn) heeft genoemd in zijn meesterwerk ‘De herleving van de religieuze wetenschappen’ (ihyaa ‘Uloom al-Din.)
[1] Het krijgen van kinderen; daardoor het vergroten van de gemeenschap (ummah) van de Boodschapper van Allah (sal Allahu alayhi wa sallam), het krijgen van de smeekbede (du’a) van een vrome kind nadat de ouder overlijdt en de bemiddeling die iemand krijgt wanneer een kind eerder dan de ouders overlijdt.
[2] Neerslaan van je blik, jezelf beschermen tegen kwade verlangens, gedachten en verleidingen. En daarnaast jezelf sterker maken voor aanbidding.
[3] Spirituele strijd (mujahada) bij het behouden van de rechten van iemands familie over jezelf, het opvoeden van vrome kinderen en het verdienen van een toegestane (halal) inkomen. Al het genoemde zijn zeer goede daden.
[Ghazali, Book on the Etiquettes of Marriage]
Voor meer gedetailleerde informatie over het huwelijk en gerelateerd zaken, raad ik het boek ‘Inititating and upholding an islamic marriage’ van Ustadha Hedaya Hartford sterk aan. Moge Allah jou, en eenieder die een huwelijkspartner zoek, een vrome partner schenken. Amin.
En Allah alleen geeft succes
Wassalaam,
Tabraze Azam
Gecontroleerd & goedgekeurd door Faraz Rabbani
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2011/02/18/what-are-some-of-the-most-important-benefits-of-getting-married/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram