MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Is er wedergeboorte in de islam?

Vraag:

Is er wedergeboorte in de Islam? Wat gebeurt er met mensen op de Dag Des Oordeels die overleden zijn in een ongeluk of zelfmoord hebben gepleegd?


Antwoord:

Assalamu alaikum wa rahmatullahi wa barakatuh
Ik hoop dat u in de beste staat van gezondheid en geest bent, insha'Allah.
Er is niet zoiets als 'wedergeboorte' in Islam.
Degenen die zijn overleden door zelfmoord, wat een grote zonde is, zoals Ibn Hajar al-Haytami in zijn lijst van grote zonden heeft opgenomen, en degenen die zijn overleden in een ongeluk, zullen net als een ieder ander tot leven worden gewekt op de Dag Des Oordeels.
'Iedere ziel zal de dood proeven. En Wij stellen jullie op de proef met het slechte en het goede, als een beproeving. En tot Ons zullen jullie terugkeren.'[21:35] 'Degene Die de dood en het leven heeft geschapen, om jullie te beproeven (en daarmee aan te tonen) wie van jullie de beste daden verricht. En Hij is de Almachtige, de Meest Vergevingsgezinde.' [67:2]
Alles is al beschreven en de pagina’s zijn opgedroogd. De dood kan elk moment naderen. We zouden onszelf de vraag moeten stellen of we er klaar voor zijn.
We vragen Allah ta'ala voor welzijn ('afiya) in dit leven en in het hiernamaals.
En Allah ta'ala weet het best.
Wassalam.
Tabraze Azam

Beantwoord door Ustadh Tabraze Azam
Gecontroleerd en goedgekeurd door Shaykh Faraz Rabbani

Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2012/01/11/rebirth-in-islam-and-suicide/
 

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram