MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Wat moet ik doen om moslim te worden?

Vraag:

Assalam alaykum,
Ik wou graag weten wat een persoon moet doen om moslim te worden. Ik heb een groot aantal verschillende meningen gelezen met betrekking tot dit onderwerp.

Wat is de geldige mening?


Antwoord:

Bismillah,
Voor een persoon die geïnteresseerd is in hoe men moslim kan worden,
Om moslim te worden moet je er honderd procent zeker van zijn dat Allah de Heer, de Koning en de Schenker van onderhoud der werelden is. Je moet geloven dat Hij perfect is en geen tekortkomingen heeft, dat Hij niet geschapen is en dat Hij niet lijkt op de mensheid en dat Hij niet beschreven is op een manier die kan leiden naar het denken dat Hij vergelijkbaar met Zijn schepping is. Je moet geloven dat Hij het enige recht heeft om aanbeden te worden. Je moet geloven dat Muhammad (salla Allahu alayhi sallam) de laatste Profeet is die door Allah gestuurd is naar de gehele mensheid.
Het geloven in Muhammad (salla Allahu alayhi wa sallam) is niet mogelijk als je niet gelooft in alle profeten die door hem genoemd zijn of door Allah in de Heilige Koran. Je moet geloven dat hij de Goddelijke boodschap heeft verkondigd en dat hij niet misleidde of loog. Je moet geloven dat de Koran Allah Zijn laatste openbaring als een leiding voor de mensheid is. Je moet geloven dat er geen onderdrukking in Zijn regelgeving is en dat er een Dag des Oordeels zal zijn en dat alles al voorbeschikt is. Je gelooft ook dat bidden, vasten, het betalen van zakat en het bezoeken van het Huis van Allah in Mekka verplicht zijn. En je moet geloven dat ontucht, stelen, liegen, het drinken van alcohol, magie, vermoorden, het slecht behandelen van je ouders en alle andere zondes verboden zijn.
Als je dit, vastberaden in je hart zonder enige twijfel, gelooft, en het bevestigt met je tong en je er zoveel mogelijk naar streeft om ernaar te leven, dan ben je een moslim.
Wassalam
[Shaykh] Sulayman Van Ael
Bron: http://seekershub.org/ans-blog/2017/01/18/what-should-i-do-to-become-a-muslim/
Raadpleeg eventueel ook de andere vragen en antwoorden.
 

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram