MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Bidden achter de Imam als het licht uitgaat.

Vraag:

Wat moet er gebeuren als tijdens het taraweeb gebed het licht uitgaat en degene die ver weg van de Imam staan (zoals de vrouwen) de Imam niet meer kunnen horen (het duurt 5-7 minuten voordat de generator weer aangaat). Moeten de vrouwen wachten in de positie waarin ze zich bevonden toen het licht uitging, of het gebed zelf afronden, of moeten ze 'salaam' zeggen en weer mee bidden als het licht weer aangaat?


Antwoord:

Een voorwaarde om mee te kunnen bidden in een gezamenlijke gebed, is kennis bezitten over de handelingen van de Imam en zijn positie op dat moment tijdens het gebed.

In welke situatie dan ook waarbij een deelnemer van een gezamenlijke gebed de kennis over het gebed verliest, verliest ook zijn/haar deelname van het gezamenlijke gebed. In de situaties die je beschreven hebt moet elke zuster dus stoppen met het gezamenlijke gebed en het gebed opnieuw beginnen voor zichzelf en deze zelf afmaken. 

En Allah weet het best
wassalam,
Shaykh Faraz A. Khan
Gecontroleerd en goedgekeurd door Shaykh Faraz Rabbani

Bron: http://seekershub.org/ans-blog/2013/05/14/praying-behind-the-imam-when-the-lights-go-out/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram