MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Bidden in een vliegtuig

Vraag:

Wat is de regeling om in een vliegtuig te bidden? Hoe bepaalt men de tijd voor het gebed en moet men (gedurende het gebed) staan?


Antwoord:

In de Naam van Allah, meest Genadevolle en Mededogen.
Het is verplicht om in het vliegtuig te bidden. Wanneer het redelijkerwijs mogelijk is voor een persoon om te gaan staan of zitten (met daadwerkelijke sujood) moet hij dat doen.
De gebedstijd moet worden bepaald door een redelijke schatting op basis van de locatie te maken. [Ibn Abidin, Rad al-Muhtar; Tahtawi / Shurunbulali, Hashiyat Maraqi al-Falah] Het bepalen van Maghrib is eenvoudig, dat is wanneer de zon helemaal onder de horizon ligt. Isha is wanneer het helemaal donker is. Fajr is wanneer het licht op de horizon verschijnt. Zuhr tijd varieert niet veel van de ene plaats naar de andere. Asr is wanneer de schaduw van iets gelijk is aan twee volle schaduwlengtes, en men moet het halfweg tussen Zuhr en Maghrib bidden om veilig te zijn.
En Allah alleen geeft succes.
Wassalam
Faraz Rabbani
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2009/08/14/praying-on-a-plane/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram