MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

De definitie van een ingezetene en een reiziger

Vraag:

Ik zal vanwege een plaatsing vanuit mijn universiteit voor 3 weken in een landelijk gebied (>82 km van mijn huis) gaan wonen. Echter, na ongeveer 3 dagen zal ik terug naar huis gaan om Eid te vieren, en daarna weer terugkeren naar deze plek voor 2 weken. Omdat ik aanvankelijk hier zal zijn voor minder dan 15 dagen en ik van plan ben om terug te gaan naar huis, ben ik dan een reiziger voor deze eerste periode van mijn verblijf?
En geldt dat ook voor de tweede periode van mijn verblijf, aangezien het twee weken is en dus minder dan 15 dagen? Is het tevens correct als ik mezelf als ingezetene beschouw wanneer ik thuis ben?


Antwoord:

Walaikum assalam wa rahmatullahi wa barakatuh, Ik bid dat u in de beste staat van gezondheid en spiritualiteit verkeert. Een ingezetene is iemand die of thuis is, of ergens verblijft voor (meer dan) 15 dagen zonder de intentie te hebben om te reizen (> 82 km)
Je zou dus een reiziger zijn in de eerste gedeelte van je verblijf in het landelijk gebied, aangezien je daar voor minder van 15 dagen verblijft; en ook voor de tweede periode van je verblijf, aangezien je dan ook voor minder dan 15 dagen verblijft. Het is correct dat jij jezelf thuis beschouwt als ingezetene.
[ref: Shurunbulali, Maraqi al-Falah; Ala’ al-Din Abidin, al-Hadiyyaal-`Ala’iyya]
Bron:
Beantwoord door Shaykh Faraz Rabbani
http://seekershub.org/ans-blog/2010/09/14/the-definition-of-a-resident-person-traveler/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram