MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Deelnemen aan een Thanksgiving Dinner: Toegestaan of niet?

Vraag:

Mijn niet-moslimouders hebben mijn familie uitgenodigd voor het diner op Thanksgiving. Er zullen andere familieleden en oude vrienden op het avondeten zijn en ze kijken allemaal uit naar het zien van mij en mijn familie en het is een kans voor ons om samen te komen (omdat iedereen uit het werk is). Mijn ouders hebben vrijwillig op zich genomen om te doen wat er nodig is om de aanwezigheid te ontvangen (geen alcohol, geen Thanksgiving retoriek of decoraties, een halal maaltijd, enz.). Zou het hierbij toegestaan zijn om te kunnen deelnemen?


Antwoord:

Walaikum assalam wa rahmatullah,
Ongeacht de oorsprong ervan, aangezien het diner geen expliciet religieuze functie is en dat het betrekking heeft op directe niet-moslimfamilieleden, zou het toegestaan zijn om bij te wonen, vooral wanneer er duidelijke voordelen zijn bij het bijwonen ervan en voor de hand liggende schade bij het niet doen ervan zijn.
En Allah alleen geeft succes.
Wassalam,
Faraz Rabbani
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2009/11/04/partaking-in-a-thanksgiving-dinner-permitted-or-not/
 

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram