MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Fajr gebed, zonsopgang en inhalen

Vraag:
Wat is de straf voor het onopzettelijk missen van salaah, zoals verslapen? Nadat ik fajr had gebeden na de verplichte ghusl, realiseerde ik me pas na zonsopgang dat ik geen water in mijn neusgaten had gedaan. Gaan de waarschuwingen in ahaadith ook naar degene die onopzettelijk salaah mist? bijv. dat de slang bijt in het graf van fajr tot dhuhr voor het missen van fajr etc. Daarnaast als zonsopgang om 6:18 is en ik begin om 6:18 fajr is mijn salaah geldig tot het einde van 6:18 of aan het begin.


Antwoord:

Assalamu alaikum wa rahmatullahi wa barakatuh,
Ik bid dat je in het beste van gezondheid en geloof bekeert, inshaAllah.

[1] Het is verplicht om de binnenkant van je neus te wassen. Je hoeft echter geen water in de neusgaten te 'nemen'. Als iemand ze heeft gewassen, kan men uitgaan van geldigheid en deugdelijkheid.
[2] De waarschuwingen in de overleveringen verwijzen naar degene die opzettelijk het gebed missen. Als er echter gebeden worden gemist, gaat er iets mis in het leven.
[3] Je gebed zou op dat moment niet geldig zijn. Je zou moeten wachten tot de zonsopgang voorbij is (10-15 minuten) en dan Fajr  (qada ') bidden.
We vragen Allah om welzijn in dit leven en het volgende.
En Allah weet het het beste.
Wassalam,
Tabraze Azam
Gecontroleerd en goedgekeurd door Faraz Rabbani
Vertaling van: http://seekershub.org/ans-blog/2012/04/24/fajr-prayer-sunrise-and-makeups/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram