MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Heb ik Wudhu nodig als ik de Koran lees via een e-book reader?

Vraag:

Ik heb een Amazon Kindle en ik wil daarop PDF files uploaden met teksten van de Koran. Is het toegestaan om mijn Kindle aan te raken met de Koran tekst tijdens een staat van rituele onreinheid. Bijvoorbeeld, als ik de Koran wil lezen (zonder deze te reciteren) tijdens mijn menstruatie periode. Is het toegestaan voor mij om het ‘’elektronische’’ mushaf aan te raken? Verder zijn er veel niet-Koran bevattende teksten op mijn Kindle.


Antwoord:

Volgens de sterkste mening in de Hanafi wetschool, op een electronische toestel (zoals jezelf beschrijft), is het niet toegestaan om verzen uit de Koran te lezen in een staat van onreinheid of zelfs deze verzen aan te raken als het op een Mushaf lijkt. Het lijkt op een Mushaf als de Koranverzen op het scherm meer zijn dan de rest.
Er is echter een andere sterke positie in de Hanafi wetschool dat, met uitzondering van een daadwerkelijke Mushaf, het toestaat om de andere plekken [dus niet de verzen zelf] wel aan te raken. [Ibn `Abidin, Radd al-Muhtar; Ibn Nujaym, Bahr al-Ra’iq] Het is toegestaan om deze mening te volgen, vanwege het feit dat er vele digitale Korans zijn. Voorzichtigheid en Taqwa is echter het volgend van de strengere mening.
Wassalam
Ustadh Salman Younas
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2011/08/26/is-ritual-purity-required-when-reading-the-quran-on-ebook-readers-like-the-nook-or-kindle/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram