MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Het dragen van zijde en sieraden

Vraag:

Ik heb een mening gehoord over de hadith die goud en zijde verbiedt. Daarin wordt verklaard dat de reden waarom de Profeet, vrede zij met hem, ons had verboden om goud en zijde te dragen, was omdat het dure producten waren in die tijd, net zoals nu. En ook dat het verbod ervan te maken heeft met het dragen van dure dingen. Daarnaast, aangezien zijde relatief niet meer zo duur is, heb ik gezien dat mannen zijden shirts dragen omdat ze de hierboven genoemde mening volgen. Tegelijkertijd heb ik gezien dat mensen extreem dure kleding dragen, is het toegestaan om dit te doen als het niet uit riya wordt gedaan?  Wat is de essentie van deze hadith en hoe wordt het geïnterpreteerd?


Antwoord:

Ik ben niet op de hoogte van een juridische positie binnen de sunni geleerden die het dragen van goud of zijde toestaan voor mannen op basis van dat de oorzaak het verbod op kostbare dingen zijn. (Zelfs in de tijd van de Profeet, moge Allah hem zegenen en vrede schenken, waar er dingen waren die duurder waren dan goud en kleding dat duurder was dan zijde.)
En als dat het geval was, dan waarom alleen voor mannen?
Wat betreft de “meningen” van degenen die niet erkend zijn binnen de vakgebieden, “hun aanwezigheid is niet belangrijker dan hun afwezigheid”, zoals de geleerden zouden zeggen.
En Allah alleen geeft succes
Shaykh Faraz Rabbani
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2009/05/27/the-wearing-of-silk-and-jewlery/
 

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram