MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Is fluiten toegestaan?

Vraag:

Is het toegestaan om te fluiten? Bijvoorbeeld het fluiten van een deuntje terwijl je huishoudelijke taken verricht in huis?


Antwoord:

Assalamu alaykum
Fluiten is toegestaan doordat het slechts een geluid is dat geproduceerd wordt vanuit de mond. Alhoewel; het is beter om dit te vermijden indien het niet noodzakelijk is of er geen voordeel in zit. Dit vanwege de verschillende meningen van geleerden, sommigen zijn tegen het fluiten en anderen geven weer aan dat het is toegestaan.
De basis voor de geleerden die dit toestaan is het feit dat er nauwelijks bewijs is om deze gedraging als verboden te verklaren of te verachten. Het duidelijkste wat we kunnen vinden omtrent dit onderwerp is hetgeen Allah ta'ala zegt: ''En hun gebeden bij het Huis van Allah (de Ka'bah) was niets dan gefluit en handgeklap.'' (8:35), wat specifiek te maken heeft met het gebed zelf en impliceert niet de verbodenheid of verachting van het fluiten zelf.
Wassalam
Ustadh Salman Younas
Gecontroleerd en toegestaan door Faraz Rabbani
Vertaling van: http://seekershub.org/ans-blog/2012/04/26/is-whistling-permitted/
 

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram