MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Is het voor vrouwen toegestaan om in de masjid te bidden?

Beantwoord door Shaykh Faraz Rabbani

Vraag:

Is het voor vrouwen toegestaan om in de masjid te bidden?


Antwoord:

In de Naam van Allah. Meest Genadige, meest Barmhartige.
Assalamu aleikum,
Als het alleen gaat om bidden, krijgt een vrouw meer beloningen als zij
thuis het gebed verricht dan dat ze het in de masjid verricht; in een overlevering zelfs meer beloningen dan in de masjid van de Profeet [sal Allahu alayhi wa sallam]. Sommige geleerden vermelden dat de beloning die mannen krijgen voor het gemeenschappelijk gebed wordt verkregen door vrouwen die thuis het gebed verrichten.
Echter, zoals vele geleerden aangeven, inclusief Shaykh Hassaan al-Hindi uit Damascus en Mufti Taqi Usmani, is het wel toegestaan dat een vrouw naar de masjid gaat om nuttige kennis op te doen over de religie (of andere religieuze profijt) die ze moeilijk elders kan verkrijgen. Het is dan niet alleen toegestaan, maar ook prijzenswaardig, zolang er geen menging plaatsvindt en het niet zorgt voor fitna of het verwaarlozen van de primaire verantwoordelijkheden (zoals in het geval van een echtgenote).
Dit moet natuurlijk wel worden gedaan volgens de gepaste normen van islamitisch
gedrag: de vrouw dient gepast gekleed te zijn, de masjid op een gepaste en veilige manier te betreden, niet alleen te reizen in de nacht en ze dient het mengen met mannen te vermijden.
Allah weet het beste,
Shaykh Faraz Rabbani
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2011/06/26/are-women-allowed-to-pray-in-the-masjid/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram