MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Mag ik bidden in kleding die door een hond gelikt is?

Vraag: Ik bezoek regelmatig een vriend bij hem thuis die in bezit is van een hond. Uiteraard klimt de hond op mij en likt dan aan mijn handen/gezicht etc. Ik vroeg mij af of het toegestaan is om te bidden in dezelfde kleding nadat de hond mij heeft gelikt. Van wat ik weet, wudhu maakt mijn huid rein, maar hoe zit het met kleding? Is het voldoende om mijn handen nat te maken en dit over mijn kleding te vegen?


Antwoord: Assalamu `alaykum,
In de Hanafi-wetschool wordt het speeksel van de hond gezien als onrein. Als zodanig, als het speeksel van de hond tot de kleding van een persoon komt, is het wassen van de kleding verplicht om dit te zuiveren. [Fatawa Hindiyya].
Echter, de Maliki-wetschool oordeelt dat het speeksel van honden niet onrein is, of van elk ander levend dier met betrekking tot speeksel. Dit is een uitgangspositie in gevallen van nood, zoals wanneer iemand familie bezoekt die in het bezit is van honden of in verband met werk waarbij contact met honden onvermijdbaar is (zoals een dierenarts).
Salman
Gecontroleerd en goedgekeurd door Faraz Rabbani en Rami Nsour.


Vertaling van: http://seekershub.org/ans-blog/2013/09/04/can-i-pray-in-clothes-that-were-licked-by-a-dog/
Raadpleeg eventueel ook de andere vragen en antwoorden.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram