MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Methoden om de haren te verwijderen: epilator, waxen en crèmes

Vraag:

Mogen de vrouwen een epilator of andere producten gebruiken voor het verwijderen van de haren?


Antwoord:

De Profeet [sal Allahu alayhi wa sallam] zei “10 handelingen zijn van natuurlijke aanleg [Fitra] van de mens: bijknippen van de snor, laten groeien van de baard, het gebruiken van miswak, snuiven van water via de neusgaten, het knippen van de nagels, het wassen van de knokkels (barajim), het verwijderen van de okselharen, het scheren van de haren van schaamstreek en het gebruik van water in de badkamer. De overleveraar zei “de tiende ben ik vergeten, het zou mondspoeling kunnen zijn”.
De geleerden vermelden ook dat het beste is om een keer per week de nagels te knippen, de snor te trimmen, de okselharen te verwijderen en de schaamharen te scheren (dit begint vanaf het gebied onder de navel), het liefst op vrijdag. Indien een keer per week niet mogelijk is, wordt het geadviseerd om alle bovengenoemde om de 15 dagen te doen en in ieder geval niet langer dan 40 dagen te laten staan [Mirqat al-Mafatih]. Als men het langer dan 40 dagen laat staan, begaat men een zonde [al-Hadhr wa al-Ibaha].
Volgens mijn leraar; is het toegestaan om epilator te gebruiken voor het verwijderen van de lichaamsharen. In principe is elke manier van verwijdering van haar toegestaan (ook waxen, gebruik van crèmes) zolang het geen schade toebrengt aan het lichaam en zolang de awrah niet blootgesteld wordt aan een andere.
Hoewel het sunnah is om de okselharen te plukken, wordt het scheren ervan ook geaccepteerd [Radd al-Muhtar, Durar al-Hukkam]. Wat betreft schaamharen, voor de man is het sunnah om te scheren en de vrouw mag het plukken [al-Hadhr wa al-Ibaha].
Beantwoord door:
Ustadha Naielah Ackbarali
Nagekeken & goedgekeurd door Shaykh Faraz Rabbani
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2009/10/02/hair-removal-methods-epilators-waxing-and-creams/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram