MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Omgaan met het constante gevoel dat er gas vrijkomt na het verrichten van de Wudu

Vraag: Ik verricht altijd wudu voor elk gebed, maar ik heb volgens mij een ‘’windprobleem’’. Want tijdens het gebed bij de moskee, na één of twee rakats, heb ik het gevoel dat ik een windje laat. Moet ik stoppen met mijn gebed en opnieuw de wassing verrichten? Mijn huis is ver van de moskee en ik zal waarschijnlijk het gebed missen als ik voor wudu vertrek.

Antwoord:

Wa alaikum assalam wa rahmatullahi wa barakatuh,

Ik bid dat je in de beste gezondheid en geloof verkeert. Verricht je wudu, en negeer alle gevoelens die je krijgt. Als je niets hoort of ruikt, neem dan aan dat er niets gebeurd is. De basis is dat je wudu hebt. En zekerheid wordt niet opgeheven door twijfels.

De boodschapper van Allah (moge Allah hem en zijn huishouden zegenen en hen vrede schenken) heeft gezegd: "Als iemand van jullie iets in zijn maag voelt zodanig dat het onduidelijk is voor hem, of er iets is gekomen of niet, dan moet hij de moskee niet verlaten, tenzij hij/zij een geluid hoort of een geur ruikt. [Muslim]

Richt je op het gebed, en probeer je best te doen om de fluisteringen over reinheid (wudu en ghusl) te negeren. Denk aan Allah, vraag Hem en realiseer je dat je behoefte aan Hem hebt.

En Allah alleen geeft succes.

Wassalam,

Ustadh Tabraze Azam Vertaling van een Q&A van SeekersGuidance

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram