MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Wat moet ik doen met de as van verbrand Islamitisch literatuur?

Vraag:

Wat doe ik met de as van ongewenst literatuur nadat het versnipperd en verbrand is? Als de tekst alleen de naam heeft van Allah en de Profeet Muhammad, vrede zij met hem, in Engels, Urdu, Hindi, moet ik dan de namen alsnog verwijderen of hoeft dit alleen bij Arabische teksten?


Antwoord:

Wa alaikum assalam rahmatullahi wa barakatuh.

Ik bid dat jij je bevindt in je beste staat van gezondheid en religieuze toestand, insha'Allah. Het zou gepast zijn om de as te begraven. Dit is van toepassing op literatuur in elke taal.

Als je de intentie hebt om ongewenste islamitische literatuur te verbranden, dan moet je eerst de naam van Allah, Zijn Profeten en zijn Engelen wissen. Hierna mag je pas de literatuur verbranden. Het alternatief is dat het ook is toegestaan om de literatuur in haar huidige staat te begraven, idealiter ingepakt in iets puurs, en op een plaats waar niet overheen wordt gelopen. [Ibn `Abidin, Radd al-Muhtar].

En alleen Allah geeft success.

Wassalam,
Beantwoord door Ustadh Tabraze Azam
Gecontroleerd en goedgekeurd door Faraz Rabbani

Bron: http://seekershub.org/ans-blog/2013/04/24/what-do-i-do-with-the-ashes-of-burnt-islamic-literature/

Raadpleeg eventueel ook de andere vragen en antwoorden.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram