MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Wat te doen met eigendom dat per ongeluk is meegenomen?

Vraag: Ik had een rekenmachine in mijn tas. Na mijn studie pakte ik mijn tas in en nam iemands rekenmachine die precies op de mijne lijkt. Na dagen (misschien zelfs weken daarna) besefte ik dat het niet de mijne was, maar ik heb geen flauw idee van wie de rekenmachine zou kunnen zijn. Wat moet ik er mee doen? Adviseer, alstublieft?


Antwoord: Wa alaikum assalam wa rahmatullah,
Ik bid dat je in het beste van gezondheid en geloof verkeert, inshaAllah. Breng het indien mogelijk terug naar de plaats waar u het per ongeluk opraapte en lever het in bij het personeel daar. Dit zou voldoende zijn. Anders moet u een openbare kennisgeving plaatsen zodat de eigenaar contact met u kan opnemen. Als er echter een aanzienlijke hoeveelheid tijd verstrijkt, zodat u niet verwacht van de eigenaar te horen, kunt u: (a) het monetaire equivalent van het artikel in liefdadigheid geven (namens de eigenaar), (b) houd de item totdat de eigenaar verschijnt, of (c) het artikel verkopen (en het geld bewaren voor de eigenaar).
[Ibn `Abidin, Radd al-Muhtar]
En Allah alleen geeft succes.
Wassalam,
Ustaadh Tabraze Azam
Vertaling van: http://seekershub.org/ans-blog/2013/08/29/what-to-do-with-property-that-was-mistakenly-taken/
Raadpleeg eventueel ook de andere vragen en antwoorden.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram