MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Hoe wordt de sajda van tilawah gedaan in de Maliki School? Wat zal iemand doen als het in de makruh tijden van het gebed valt?

Vraag: Hoe wordt de sajda van tilawah gedaan (uitvoeren) in de Maliki School? Wat zal iemand doen als het in de makruh tijden van het gebed valt?


Antwoord: Assalamu alaikum wa RahmatuAllah,
Men zegt dat één takbir (Allahu Akbar) naar prostratie (sajda) gaat, één uitputting uitvoert, en vervolgens één takbir om uit de sajda te komen. Er is geen salam.
Wanneer de tijd de ondergang of de opkomst van de zon nadert (de darurie tijden van respectievelijk asr en fajr) zou men de ayah van sajda overslaan. Merk op dat er slechts één sajda is in Suratul Hajj en geen sajdah in juz 30 volgens het Maliki madhab.
Het is ook toegestaan ​​om sajda te doen wanneer de zon boven lijkt te staan ​​(waqtul istiwa ', d.w.z. de tijd voorafgaand aan de ingang van duhr).
Er zijn in totaal 11 sajdas in de Koran, per Maliki madhab.
Moge Allah je tawfeeq geven.
Beantwoord door Ustadha Saira AbuBakr en goedgekeurd door Shaykh Rami Nsour


Vertaling van: https://seekersguidance.org/answers/maliki-fiqh/maliki-ruling-on-calling-the-adhan-and-iqama-in-the-ears-of-newborns/
Raadpleeg eventueel ook de andere vragen en antwoorden.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram