MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Is het toegestaan om voedsel te consumeren dat karmijn (e120) bevat in de Malaki madhab?

Vraag: Assalamu alaikum, is het toegestaan ​​om voedsel te consumeren dat karmijn (e120) bevat in de Malaki madhab? Karmijn is een karmozijnrood pigment dat is afgeleid van de verpulverde lichamen van cochenille-insecten. Het wordt gebruikt voor verkleuring.


Antwoord: Het eten van insecten volgens de Maliki-school is toegestaan, maar dat is met een voorwaarde. De voorwaarde is dat de insecten werden gedood met de bedoeling ze geschikt te maken voor consumpties (dhakat), net zoals het slachten van een schaap of koe. [Khalil, Al-Mukhtasar]
De productie van Karmijn, door de Cochenille-insecten te verzamelen en in warm water te weken, lijkt niet te voldoen aan de voorwaarden om ze geschikt te maken voor consumptie. Het verzamelproces is om een ​​kleurstof te produceren die wordt gebruikt in de voedings- en niet-voedingsindustrieën. Het lijkt er niet op dat ze alleen van plan zijn de insecten geschikt te maken voor consumptie.
Op basis van mijn kennis van de huidige productiemethoden, zou het volgens de Maliki madhab niet toegestaan ​​zijn om voedsel met de karmijn te consumeren.
En Allah weet het het beste.
Beantwoord door Shaykh Rami Nsour.


Vertaling van: https://islamqa.org/maliki/seekersguidance-maliki/85201
Raadpleeg eventueel ook de andere vragen en antwoorden.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram