MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Als ik een gat in mijn kleren vind die mijn ‘awra (naaktheid) blootstelt nadat ik het gebed heb afgerond, moet ik het gebed herhalen?*

Vraag:

Assalamu alaikum,
Ik heb een vraag omtrent de kleding tijdens het gebed volgens de Shafi’i wetschool. Als ik een gat in mijn sok vind, of misschien ergens in mijn gewaad, nadat ik het gebed heb afgerond, moet ik dat gebed herhalen?


Antwoord:

Assalamu alaikum, In shaa Allah gaat alles goed.

In geval van twijfel

Shafi’i juristen stellen dat als een persoon een twijfel heeft aangaande de verrichting van een pilaar of het niet vervullen van een voorwaarde (bedekken van de ‘awra is een voorwaarde van het gebed) van het gebed na het beëindigen van het gebed, dan heeft de twijfel geen effect op de geldigheid van het gebed. (‘Iyana Talibin, v. 1, pg. 208)

In geval van zekerheid

In het geval dat men zeker is dat na het voltooien van het gebed, een voorwaarde van het gebed niet heeft vervuld, dan wordt het verplicht om het gebed te herhalen.
Hou er rekening mee dat het bedekken van de voeten verplicht is voor vrouwen, maar niet voor mannen. Dus een gat in de sok tijdens het gebed zal voor een vrouw wel invloed hebben op de geldigheid van het gebed, maar niet voor een man.
Als een oprecht individu (zoals gedefinieerd door Hadith geleerden) jou zou informeren dat je ‘awra blootgesteld was tijdens het gebed, dan ben je verplicht om zijn/haar bericht te accepteren en het gebed te herhalen. (‘Iyana Talibin, v. 1, pg. 227)
Allah de Verhevene weet.
Antwoord van Shaykh Omar Qureshi
Bron:
http://seekershub.org/ans-blog/2011/03/08/if-i-find-a-hole-in-my-clothes-that-exposes-my-awra-nakedness-after-completing-prayer-would-i-have-to-repeat-the-prayer/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram