MENU
Vergrootglas Icoon
Menu
Vergrootglas Icoon

Wat is de gepaste klederdracht wanneer zusters onderling zwemmen?

Beantwoord door Ustadha Zaynab Ansari Abdul-Razacq

Vraag:

Wij hebben in de buurt ‘zusterzwemmen’ en ik vraag me af wat het beste is om te dragen. Welke delen van het lichaam dienen vrouwen onderling te bedekken volgens de Shafi’i wetschool? Ik ben mij ervan bewust dat de awrah van de navel tot de knie is, maar ik heb een paar fatwa's gezien waarin staat dat we meer schaamte zouden moeten hebben en meer moeten bedekken.


Antwoord:

In de Naam van Allah, de meest Genadevolle, de meest Barmhartige.
Alle lof behoort toe aan Allah, de Heer van de werelden. Moge de vrede en zegeningen van Allah rusten op Profeet Muhammad, zijn familie, zijn metgezellen en zijn volgers.
Lieve zuster,
Assalamu alaikum,
Dank je wel voor je vraag. Ik hoop dat je in goede staat van gezondheid en sterk geloof verkeert.
Volgens de Shafi’i wetschool is de 'awrah voor vrouwen onderling van haar navel tot haar knieën. Het feit dat de borsten niet worden gerekend tot 'awrah tussen andere moslim vrouwen is vooral handig voor vrouwen die borstvoeding geven.
Voor vrouwen die geen borstvoeding geven, is de algemene regel dat bescheidenheid wordt geprefereerd, gezien het feit dat een van de aangeboren eigenschappen van de Islam, zoals genoemd is door de geliefde Profeet , bescheidenheid is.
Er zijn tal van opties voor zwemkleding, inclusief de burkini of een zwempak met een legging eronder.
Ik ben blij om te horen dat jullie zusters wat beweging krijgen!
Moge Allah jullie belonen.
Beantwoordt door Ustadha Zaynab Ansari Abdul-Razacq
Gecontroleerd en goedgekeurd door Faraz Rabbani
Bron: http://seekershub.org/ans-blog/2010/08/23/sisters-only-swimming-what-is-the-proper-swim-attire-to-wear-around-others/

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram